Okwera na 17 jaar eindelijk herenigd met zijn familie

27/01/2021 21:19

Het was 7 maart 2004. Tingira Irumba, de verbindingsofficier van het leger, belde mij al vroeg in de ochtend op. Er was een kind gevonden op 10 km van de plaats waar de dag voordien hevige gevechten met de rebellen hadden plaats gevonden, meldde hij.

Lees meer...

Prachtig Kerstgeschenk van een Kerstekind

17/12/2020 21:03

Oud en jong hebben al zoveel moois aan zich zien voorbij gaan. We weten tot op heden niet wat ons nog te wachten staat. Voor zovelen onder ons is deze onzekerheid zo moeilijk te aanvaarden en te begrijpen.

Het geeft ons een warm gevoel te zien dat de jeugd, ondanks al deze beperkingen, de moed niet verliest en beseft dat wij nog volop van de luxe van onze maatschappij mogen en kunnen genieten.

Lees meer...

Broeder Elio: een man met een gouden hart

14/12/2020 18:53

Hij overleefde de oorlog in Noord-Oeganda, waar hij 20 jaar lang in het heetst van de strijd stond. Hij overleefde de ebola-epidemie in Gulu, die aan de directeur en 15 verpleegkundigen in zijn ziekenhuis het leven kostte. Maar uiteindelijk bezweek de Italiaanse Combonibroeder Elio Groce op 12 november aan COVID-19. Met zijn belangeloze inzet voor de zieken, gewonden en armen heeft hij menig levens gered en ontelbare harten beroerd.

Lees meer...

Laatstejaars terug naar school

10/12/2020 19:49

Op 15 oktober gingen de scholen in Oeganda terug open maar enkel voor de laatstejaarsstudenten van het lager onderwijs, het lager middelbaar, het hoger middelbaar en de beroepsscholen.

Voor de studenten in de andere leerjaren gaan de scholen dit jaar niet meer open. Zij moeten wachten tot de start van het nieuwe schooljaar in februari om weer fysiek les te krijgen.

Lees meer...

Rust in vrede, George!

05/10/2020 15:49

Met grote droefheid meld ik het overlijden van George Omona, een jarenlange medewerker van de vzw in Oeganda.

George is gestorven in Lacor Hospitaal in Gulu aan een longontsteking en hartfalen.

Voor zijn onvermoeibare inzet voor de ex-kindsoldaten in Noord-Oeganda kreeg hij in 2000 de Internationale Anti-slavernij Prijs in Londen.

Tot eind 2016 was hij ook bestuurslid van het Anti-slavernij Fonds van de VN-Hoge Commissaris voor Mensenrechten in Geneve.

Lees meer...