Rust in vrede, George!

05/10/2020 15:49

Met grote droefheid meld ik het overlijden van George Omona, een jarenlange medewerker van de vzw in Oeganda.

George is gestorven in Lacor Hospitaal in Gulu aan een longontsteking en hartfalen.

Voor zijn onvermoeibare inzet voor de ex-kindsoldaten in Noord-Oeganda kreeg hij in 2000 de Internationale Anti-slavernij Prijs in Londen.

Tot eind 2016 was hij ook bestuurslid van het Anti-slavernij Fonds van de VN-Hoge Commissaris voor Mensenrechten in Geneve.

Lees meer...

Voedselpaketten voor sponsorkinderen

31/08/2020 16:11

Omdat de scholen in Oeganda sinds maart gesloten zijn als maatregel ter bestrijding van het coronavirus, heeft de vzw beslist om voedselpaketten uit te delen aan de kinderen in het sponsoringprogramma.

Normaal krijgen deze kinderen maaltijden op hun kostscholen. Die zijn inbegrepen in het schoolgeld dat de vzw betaalt. Nu ze al vijf maanden thuis zitten en hun moeders, op jonge leeftijd ontvoerd en verkracht, nauwelijks voor hen kunnen zorgen, begon de honger te bijten.

Lees meer...

Afstandsonderwijs in Oeganda

07/08/2020 18:28

Op 23 maart gingen in Oeganda de scholen dicht als voorzorgsmaatregel om het coronavirus buiten te houden. Dat betekent dat 15 miljoen schoolkinderen al meer dan vier maanden thuis zitten.
 
Anders dan in Belgie loopt het schooljaar in Oeganda van februari tot december. Het is niet bekend of de scholen dit jaar nog zullen opengaan.
 
Voor onze sponsorkinderen, net als voor miljoenen van hun leeftijdsgenootjes, dreigt het dus een verloren jaar te worden.

Lees meer...

Renovatie school George Omona

07/08/2020 18:26

Door de sluiting van de scholen in Oeganda zullen we dit jaar minder dan voorzien uitgeven aan schoolgeld voor onze sponsorkinderen.

Maar de maatregelen ter bestrijding van Corona hebben ons er niet van weerhouden om een aantal andere acties te ondernemen. We maakten van de sluiting gebruik om de school van George Omona, waar 64 van onze sponsorkinderen zitten, te renoveren.

Lees meer...

Fiscale aftrekbaarheid verlengd tot 2025

03/08/2020 18:15

Goed nieuws voor onze sponsors!

Het Ministerie van Financien heeft schriftelijk laten weten dat onze erkenning om fiscale aftrekbaarheid te verlenen werd hernieuwd voor opnieuw zes jaar.

Dat gebeurde na een grondige controle en doorlichting van de werking en boekhouding van onze vzw.
 

Lees meer...